werkmethodes bij Nova Vitalis


Hoe werken we?

We bieden persoonlijke trajecten aan en groepstrajecten voor particulieren en voor organisaties.


Unieke Persoonlijke Trajecten

Wat ons uniek maakt is dat we altijd starten met een 'screening' samen met de klant over wat de exacte vraag is. Onze trajecten starten bij een vitaliteitscoach of mental health coach die met behulp van een vragenlijst doorvraagt op het vlak van fysieke, emotionele en mentale energie. Tijdens deze intake van 75 minuten wordt samen vastgesteld waar een traject mee zou moeten starten op basis van de 'klachten' en ontwikkelwensen. De te behalen doelen worden vastgesteld. Op basis hiervan kan dan samen overlegd worden welke coach en eventueel welke specialist ingezet zou kunnen worden tijdens het traject. Bij het samenstellen van het traject wordt daarbij onderzocht welke kosten voor een specialist betaald kunnen worden uit de eigen zorgverzekering en welke kosten niet. Na de intake wordt het persoonlijk traject uitgewerkt in een offerte door de coach en voorgelegd aan de werkgever of persoonlijk besproken met een particuliere klant.


Als professionals weten we dat er niet één manier de beste manier is om te ontwikkelen. Daarom geloven wij in diversiteit, jij kiest wat bij jou past op dit moment.  Alle activiteiten in ons netwerk zijn gericht op groei en balans creëren. In ieders leven is het een proces van steeds nieuwe kennis opnemen over hoe je jezelf ontwikkelt en hoe je verder kunt groeien in echt vrij zijn in jezelf (authentiek),  je gezond en vitaal voelen én je gelukkig voelen in je relatie met jezelf en anderen. 


Afgestemde groepsgerichte trajecten

Organisatieontwikkeling, teamcoaching, trainingen, workshops en masterclasses, we hebben de deskundigen allemaal in ons netwerk als het gaat om een vitale en gezonde organisatie. Vera Verhoeven en Kathelijne van Mierlo kun je altijd benaderen als je meer wilt weten over onze mogelijkheden. Natuurlijk staan er diverse trainingen op de site, echter wij vinden het belangrijk om samen te kijken wat de ontwikkelvraag is en wat voor soort interventie passend zou kunnen zijn. Bel Vera of Kathelijne gerust voor meer informatie of vragen!


ONZE TRAINERS, COACHES & specialistenOnze trainers, coaches en specialisten richten zich op kennis, inzichten, bewustwording en ervaringsgericht werken gebaseerd op diverse theorieën en zijn daardoor dus uniek. Zijn zijn dus meester op hun vakgebied. Je komt ze tegen bij hun deskundigheid op de webpagina. Dit netwerk met 'meesters' vullen elkaar feilloos aan en hierdoor is er een zeer gevarieerd aanbod voor persoonlijk herstel of ontwikkeling en organisatie en teamontwikkeling.


De power skills die men bij ons verder ontwikkeld zijn gebaseerd op theorieën vanuit de neurowetenschappen (o.a. constructietheorie), psychologie (o.a. emotionele intelligentie), leefstijlgeneeskunde, kwantumfysica, orthomoleculaire geneeskunde en voedingswetenschappen. Hierdoor zijn ze bewezen effectief.


Vera Verhoeven en Kathelijne van Mierlo zijn de initiatiefnemers van Nova Vitalis en hebben samen het netwerk opgebouwd.

Ik heb met een achtergrond van verpleegkunde,  sociale wetenschappen meer dan 30 jaar ervaring binnen organisaties in allerlei functies. Hierbij heb ik mij gericht op arbeid en organisatiepsychologie, transitie-management en coaching en training op persoonlijk leiderschap, communicatie en vitaliteit. Daarnaast begeleidt ik mensen op het vlak van vitaliteitscoaching en orthomoleculaire therapie.

Persoonlijk ben ik altijd gefascineerd geweest door de mogelijkheid van mijn eigen lichaam en vooral mijn brein om zich steeds weer te herstellen na disbalans op lichamelijk en psychisch gebied. Op diverse manieren heb ik geleerd om deze balans positief te beïnvloeden en deze kennis en ingangen breng ik graag over op anderen. Deze passie heeft geleid tot een overtuigende visie in mij op het belang van vitaal leiderschap voor iedereen vanuit de invalshoek van balans 'mind en body'. 

Kathelijne van Mierlo is trainer en coach en focust zich op het verder ontwikkelen van persoonlijk leiderschap, talenten en het aanleren van vaardigheden. Naast coaching en training van volwassenen is zij gespecialiseerd in coaching van jongeren en hun ouders. Haar aanpak is doelgericht, competentie- en oplossingsgericht. Kathelijne is als coach CCA gecertificeerd en heeft een achtergrond als POH GGZ en Sociaal Pedagogisch medewerker. Haar eigen bedrijf heeft ook haar eigen naam; Kathelijne van Mierlo.

>