No menu items have been found.

gratis e-book

E-BOOK Mentaal sterk: Meer effectiviteit en meer rust!


Wil jij weten wat je tegenhoudt om jouw doelen te realiseren? En wil je weten waarom je niet uit je comfortzone stapt wanneer je actie wilt ondernemen? Iedereen heeft een automatische piloot die geprogrammeerd is om je comfortabel te laten zijn. Je comfortzone is het resultaat van eerdere ervaringen. Wil jij weten hoe jij bewust kan worden van je automatische piloot, de belemmerende overtuigingen die hier onderdeel van zijn en lezen hoe jij daar verandering in kan aanbrengen? Lees in dit E-book hoe jij de cyclus kan doorbreken van je automatische piloot en bewust actie kan ondernemen om je doelen te verwezenlijken!


download mijn e-book


Bewust zijn van je automatische piloot is het fundament voor nieuw resultaat


Tijdens de vele gesprekken die ik met mensen heb gevoerd merk ik dat de meesten een erg druk leven hebben. Het excuus ''ik heb daar geen tijd voor'' is tegenwoordig misschien wel het meest gebruikte excuus. We zijn immers ook druk, iedereen heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en daarnaast zijn er zoveel mogelijkheden tot afleiding dat we inderdaad het gevoel hebben dat er te weinig tijd is voor wat jijzelf wilt.

Deze mindset zorgt ervoor dat de automatische piloot van mensen leidend wordt in het dagelijkse leven van mensen. Iedereen heeft wel dagen waarin je je laat leiden door de waan van de dag alleen het gevaar is dat je vergeet om concrete actie te ondernemen voor je lange termijn doelen.

Wat houd je tegen?

Waarom lukt het niet om bewust te werken aan je lange termijn doelen? Dat heeft vooral te maken met 3 belemmeringen:

1- Gebrek aan het nemen van risico's: Ons brein is zo geprogrammeerd om het nemen van risico's te beperken wanneer iets nieuw of spannend is omdat het buiten de eigen comfortzone ligt. Je moet daardoor ook vaak een mentale drempel over als je een risico neemt. We weten vaak wel dat risico's juist nodig zijn om echt actie te ondernemen om je doelen te verwezenlijken alleen het daadwerkelijk gaan doen vergt moed en commitment. 

2- Het voortdurend vluchten in excuses en uitstel- of afstelgedrag: Ons brein denkt in automatische piloot vaak in 'spaarstand' en houdt ervan om je lichaam 'stil te zetten'. Kijk naar jonge kinderen, die hebben daar helemaal nog geen last van en zeggen/doen gewoon wat er in hun opkomt. 

3- Jouw eigen belemmerende overtuigingen die je weerhouden om te starten, bewust afspraken te maken en vol te houden waardoor je op lange termijn jouw doelen behaald. 

In dit E-Book komen deze drie thema's allemaal aan bod en geef ik verdiepingstips waarmee jezelf je belemmeringen kunt omzetten naar effectief gedrag. Hiermee kun je direct bewust aan de slag en stappen zetten in het versterken van je mentale energie en zo bewust aan de slag te gaan met jouw doelen.

In het tweede deel geef ik concreet en helder de belangrijkste richtlijnen die lijden tot een goede basis voor een gezond brein; waarom zijn oplaadmomenten belangrijk voor mijn brein, hoe verhoog ik mijn mentale energie en hoe accepteer ik naast positieve ook negatieve emoties?

wat leer je?


leerpunt 01

Hoe je automatische piloot functioneert en je belemmert van je doelen

leerpunt 03

Welke belemmeringen jou weerhouden van de resultaten die je zo graag wilt bereiken op mentaal vlak.

leerpunt 02

Wat de achtergrond is van excuses bedenken en hoe we dit veranderen.


leerpunt 04

Hoe je je comfortzone bewust kan vergroten door te 'stretchen'.

leerpunt 05

Veel praktische mentale energietips die je gelijk kan gebruiken en waarvan je ook direct effect ondervindt.

leerpunt 06

Waarom het afwisselen van focusmomenten met oplaadmomenten essentieel is voor het optimaliseren van je brein

''hET NEMEN VAN RISICO'S IS DE SLEUTEL NAAR EEN BETEKENISVOLLER LEVEN''


Over Mij

Gezondheid is altijd mijn ding geweest. Mijn opgedane levenswijsheid en ervaringen als verpleegkundige, sociale wetenschapper, interim manager binnen de zorg en transformationeel coach heb ik gebundeld in de unieke aanpak van Vitality-works.

De focus ligt op training van het brein. In al mijn coachtrajecten en programma's ligt de focus op het versterken van de energiebalans vanuit embodiment (emotioneel, fysiek, mentaal). Juist deze drieledige insteek maakt Vitality-works uniek en succesvol.

Het is mijn missie op mensen bewust, vitaal, gezond, proactief en gelukkig in het leven te laten staan. Zowel in het werk als privé. Ik wil op deze wijze een bijdrage leveren om met elkaar de wereld te versterken.


Insert Content Template or Symbol
>