No menu items have been found.

gratis e-book

E-BOOK Fysiek sterk: Investeer in een fit en gezond lijf!


Weet jij wat jou tegenhoudt om echt voor jezelf te kiezen? En vanaf nu te starten met het nakomen van jouw afspraken om beter voor je lijf te zorgen? Er zijn drie cruciale belemmeringen die er vaak voor zorgen dat we onze afspraken over gezonde gewoontes moeilijk kunnen vasthouden. Wil jij weten welke dit zijn en lezen hoe jij daar verandering in kan aanbrengen? Lees in dit E-book hoe jij de cyclus kan doorbreken van jouw ongewenste gewoontes op het vlak van leefstijl!


download mijn e-book


Bewust zijn van je belemmeringen is het fundament voor nieuw resultaat


Tijdens de vele gesprekken die ik met mensen heb gevoerd over gezonde gewoontes en het creëren van fysieke energie viel mij op dat de wil om te veranderen nooit een struikelblok was voor mensen. Bovendien is er steeds meer aandacht voor de gevolgen van ongezonde gewoontes zoals te weinig bewegen of het eten van bewerkte producten met suiker en smaakstoffen. We weten wel dat we gezond moeten eten en bewegen, maar toch komen we massaal onze afspraken niet na die wij met onszelf maken. Hoe komt dat toch? En vooral, hoe kun je dit in jezelf veranderen?

Wat houd je tegen?

Waarom lukt het niet om gezonde gewoontes ook daadwerkelijk te integreren in onze dagelijkse leefstijl? Dat heeft vooral te maken met 3 belemmeringen:

1- Gebrek aan echte motivatie door kennis tekort: praktische kennis over de risico's die je loopt in jouw lichaamssystemen en cellen. Door meer kennis word je bewuster van de risico's die je loopt op de lange termijn en ben je meer geneigd gemotiveerd te blijven om verleidingen te weerstaan. 

2- Het voortdurend vluchten in excuses en uitstel- of afstelgedrag: Ons brein denkt in automatische piloot vaak in 'spaarstand' en houdt ervan om je lichaam 'stil te zetten'. Kijk naar jonge kinderen, die hebben daar helemaal nog geen last van en hebben onder andere daardoor ook heel veel fysieke energie.

3- Jouw eigen belemmerende overtuigingen die je weerhouden om te starten, bewust afspraken te maken en vol te houden waardoor je op lange termijn jouw doelen behaald. 

In dit E-Book bespreek ik in het eerste deel deze drie belemmeringen en geef ik verdiepingstips waarmee jezelf je belemmeringen kunt omzetten naar effectief gedrag. Hiermee kun je direct bewust aan de slag en stappen zetten in het versterken van je fysieke energie en zo zorgdragen voor een fit en gezond lichaam.

In het tweede deel geef ik concreet en helder de belangrijkste richtlijnen die lijden tot een goede basis voor een gezond lichaam; waarom is voldoende water drinken van cruciaal belang, wat is gezonde voeding en hoeveel moet ik nu eigenlijk bewegen gedurende de week?

wat leer je?


leerpunt 01

Wat het effect is van onvoldoende zorgen voor een fit en gezond lijf en welke basisrichtlijnen van belang zijn voor jou.

leerpunt 03

Welke belemmeringen jou weerhouden van de resultaten die je zo graag wilt bereiken op fysiek vlak.

leerpunt 02

Wat de achtergrond is van excuses bedenken en hoe we dit veranderen.


leerpunt 04

Een goede vochthuishouding; waar het drinken van water echt voor zorgt.

leerpunt 05

Veel praktische voedingstips die je gelijk kan gebruiken en waarvan je ook direct effect ondervindt.

leerpunt 06

Het effect van bewegen op je fysieke energieniveau en wat je dan zoal kunt doen zonder direct fanatiek te moeten gaan sporten.

''creëer gezonde gewoontes in plaats van beperkingen''

Ervaringen


Over Mij

Gezondheid is altijd mijn ding geweest. Mijn opgedane levenswijsheid en ervaringen als verpleegkundige, sociale wetenschapper, interim manager binnen de zorg en transformationeel coach heb ik gebundeld in de unieke aanpak van Vitality-works.

De focus ligt op training van het brein. In al mijn coachtrajecten en programma's ligt de focus op het versterken van de energiebalans vanuit embodiment (emotioneel, fysiek, mentaal). Juist deze drieledige insteek maakt Vitality-works uniek en succesvol.

Het is mijn missie op mensen bewust, vitaal, gezond, proactief en gelukkig in het leven te laten staan. Zowel in het werk als privé. Ik wil op deze wijze een bijdrage leveren om met elkaar de wereld te versterken.


Insert Content Template or Symbol
>