Basics of Relations

Ontdek dé sleutel die al jouw relaties gaan verbeteren!

Tweedaagse training;

Open inschrijving vr 8 & za 9 maart 2024 in Noordwijk (ook in company te organiseren)


De Trainers; Vera Verhoeven en Kathelijne van Mierlo


Relaties maken gelukkig en ze hebben een grote impact op ons leven. Effectieve communicatie is dé sleutel en van essentieel belang in welke vorm van relatie dan ook. Met alle mensen om ons heen hebben we namelijk een relatie, of dit nu je partner is, je vader of moeder, je collega of de buurvrouw. Goed communiceren betekent vaak meer luisteren dan praten.


Door diverse communicatiestijlen kan het zijn dat er 'ruis' op de 'lijn' komt. Het doel van de training is om bewust te worden van jouw communicatiestijl en manier van communiceren. Door inzicht te krijgen in jouw belemmerende patronen en hoe je deze kunt doorbreken, kun jij de kwaliteit van al je relaties om je heen verbeteren.


Krijg grip op de kwaliteit van relaties!

Wat levert de training je op?

Meer dan 80% van je succes in je leven wordt bepaald door je vermogen om relaties te creëren en te verdiepen. Hoe beter de kwaliteit van de relatie is die je met iemand hebt, hoe meer je in verbinding bent. Relaties zijn er gewoon en we staan er meestal niet bewust bij stil totdat we spanning gaan ervaren in het contact met die ander. Denk hierbij aan medewerkers, leidinggevenden, collega’s, klanten maar natuurlijk ook je partner en je familieleden.

 

Het liefst willen we dat de ander veranderd. De ander kunnen wij echter nooit veranderen, dat kan die persoon alleen zelf doen. Je kunt wel kijken of en hoe je de ander kunt beïnvloeden. Dit kan je alleen maar doen door eerlijk naar jezelf te kijken en je gedrag te veranderen ten opzichte van de ander. Als je weet hoe relaties ontstaan en hoe je zelf warme en veilige relaties kunt creëren neem je zelf de verantwoordelijkheid om proactief relaties te beïnvloeden.


"Als je op zoek bent naar de persoon die je leven kan veranderen, kijk dan in de spiegel!"


Door je in de training open en kwetsbaar op te stellen ben je bereid om in je eigen spiegel te kijken en hiermee aan de slag te gaan.  Hiermee heb je zelf de kracht en controle in handen, in plaats van te wachten tot de ander in beweging komt.


Je krijgt inzicht in de verschillende communicatie-stijlen en hoe je af kunt stemmen. Door af te stemmen laat je zien dat je de behoefte van de ander (h)erkent, dat je écht naar de ander luistert.  Zo ontstaat echte verbinding! Door zelf verantwoordelijk te zijn heb je ook zelf de oplossing!


De training is opgebouwd uit diverse werkvormen. We delen wetenschappelijke kennis op dit gebied, in combinatie met ervaringsgerichte oefeningen. Ervaring is nodig om te leren en nieuwe kennis te integreren in je brein. We werken met twee trainers , Kathelijne en Vera van VitalityGroup, waardoor de training nog meer impact heeft op jouw ontwikkeling. Twee zien en horen meer dan één.


Kennismaken voor de training

In de twee weken voor de training nodigen we je uit voor een telefonisch kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten met Vera of Kathelijne. We vinden het belangrijk dat we vooraf contact hebben met jou als deelnemer om persoonlijk kennis te maken en eventuele vragen te beantwoorden. We staan stil bij je ontwikkelvraag voor de training en stemmen verwachtingen af in dit gesprek. Kortom, verbinding maken start al voordat de training begint!


Tevens krijg je na de training een E- boek over relaties digitaal thuisgestuurd. Hiermee kun je met het geleerde van de training verder thuis aan de slag.
Tevens ontvang je van beide dagen de powerpoint zodat je op je eigen tijd de training weer terug kunt lezen.


Met deze investering kun je zelf de regie nemen om te gaan groeien in al je relaties en versterk je iedere dag weer je verbin
ding anderen. Hierdoor voel je je waardevoller en energieker, in contact met jezelf en anderen!


Kosten tweedaagse training; 

Early Bird inschrijven tot 30 januari  2024 €299,-

daarna €350,- (incl. koffie/thee en luxe lunch)


We zijn te gast in een trainingsruimte van Plein 6 , Wintertuinlaan 6 in Noordwijk.


Wil jij graag: 

 • Belemmerende patronen herkennen en doorbreken op het vlak van relaties?
 • Gelijkwaardige relaties opbouwen?
 • Relaties vormgeven vanuit echte verbinding en verdieping?
 • Effectief communiceren?
 • Inzicht krijgen in het gedrag van de ander en hier op de juiste manier op reageren?
 • Jezelf niet voorbij lopen in relaties?
 • Jouw relaties om je heen positief veranderen?
 • Inzicht krijgen in de taal van de liefde?
 • Je grenzen kunnen stellen zonder je te verliezen in de wensen van de ander?

De training Basics of Relations kent een uitgebalanceerd programma. De volgende onderwerpen komen aan bod: 

 • Dagdeel 1- Relaties creëren                            
 • Dagdeel 2- Persoonlijkheidsstijlen                 
 • Dagdeel 3- Grenzen stellen en conflicten    
 • Dagdeel 4- De vijf talen van de liefde 
>