Slaaptherapeut

Een slaaptherapeut ondersteund mensen en kinderen die problemen hebben bij het inslapen, doorslapen en indien men te weinig uren kan slapen.


Slaaptherapie is gebaseerd op recente wetenschappelijke inzichten en heeft een praktische, goed toepasbare aanpak.


Slaaptherapie

In gemiddeld 6 sessies helpt een slaaptherapeut je van je slaapproblemen af. Er zijn verschillende aanleidingen om contact op te nemen met een slaaptherapeut; niet in slaap kunnen vallen, niet doorslapen, nachtzweten, slaapapneu, slaappillen verslaving, te vroeg wakker worden etc.


Primaire slaapproblemen hebben hun oorsprong puur in het slaapproces zelf. Bijvoorbeeld: Het ontbreekt aan balans in het slaap/waakritme; er speelt apneu; er is sprake van RLS; verlaagde of verhoogde slaapdruk; verstoorde biologische klok; of de kwaliteit van de slaap is het zuivere probleem.


Secundaire slaapproblemen zijn het gevolg van een ander bestaand probleem. Bijvoorbeeld: door lichamelijke pijn; opvliegers door de overgang; licht of geluid; piekeren, dagelijkse problemen, trauma’s, onrust in je leven, relatieproblemen, een ziekte zoals diabetes, parkinson, chronische pijn e.a. is er een slaapprobleem. De hele levensloop, zowel op de dag als in de nacht, houdt sterk verband met elkaar. Dus wat overdag gebeurt kan grote invloed hebben op de nacht (lees de slaap). U herkent vast wel dat nachtelijke slaapproblemen grote invloed hebben op uw dagelijks leven overdag. Een slaapstoornis is dus niet alleen een nachtelijk probleem. Het is een 24-uurs probleem. Het verband met uw dagelijks functioneren mag u niet uit het oog verliezen. Goed inzicht verkrijgen in de oorzaak, de aard en de ernst van het slaapprobleem is noodzakelijk om zelf grip te krijgen op uw slaap en er verbetering in te kunnen gaan brengen.

Symptonen van slaap problemen:

01.

Regelmatige ademstops tijdens de nacht met daarbij flink snurken (Apneu)

02.

Ongewenste gedragingen tijdens de slaap o.a. angst / paniek / dromen of nachtmerries / slaapwandelen.

03.

Apneu die ontstaat doordat de hersenen de adem niet goed aansturen.

04.

Rusteloze benen

05.

Slecht inslapen (+neiging te lang uit te slapen)

"Slaap is de beste meditatie." - Dalai Lama

Alice

Wijers

regio:   Leiden 

Alice Wijers

 Slaaptherapeut

Oegstgeest

Neem hier contact op 

voornaam*
AchterNaam*
Email*
0 of 350
>