Rouwbegeleiding

Rouw en verlies heeft een grote impact in een organisatie. Verliezen doen zich voor in alle levensfasen en kunnen rouw tot gevolg hebben. Rouw is geen ziekte, het is een gezonde reactie op verandering.

Rouw doet zich niet alleen voor bij het verlies van een dierbare, maar wordt ook ervaren bij andere ingrijpende veranderingen in het leven; zoals financiƫle problemen, het ervaren van levend verlies, scheiding, gezondheidsverlies of een reorganisatie. Verlies en rouwbegeleiding kan ingezet worden als iemand vastloopt in zichzelf.

Verlies hoort bij het leven, het kan van het ene op het andere moment je leven ingrijpend veranderen. Verlies verwerken en aanvaarden kost tijd en heeft aandacht nodig.

Na verlies komt een periode van rouw. Iedereen rouwt op een eigen manier en iedereen ervaart die rouw op een eigen manier. Gevoelens accepteren van verdriet en eenzaamheid, maar ook woede of agressie . Men neemt afscheid van het leven zoals het was en waar men aan gehecht was.

Rouw is de achterkant van liefde. Een rouwproces hoort bij een ingrijpend verlies. Rouw is heel persoonlijk en voor iedereen anders.


Ondersteuning

Verlies en rouw vragen tijd en aandacht. Wanneer iemand vastloopt in het rouwproces of het te zwaar vindt om het alleen te doen, kan professionele ondersteuning en begeleiding wenselijk zijn. De begeleiding is gericht op het samen op onderzoek uit gaan   hoe iemand in en na het rouwproces een nieuwe balans en invulling kan geven aan het leven. Men leert beter om te gaan met het verlies.


Coachtraject rouw en verlies voor medewerkers

  • Start met intake en adviesgesprek
  • Luisterend oor, veel ruimte voor delen
  • Inzicht geven in hoe een rouw proces werkt; emoties zijn nieuw
  • Diverse handvatten en tips over rituelen en helpende methoden voor verwerkingRouw en verlies coach regio Leiden en Amsterdam:

Kathelijne van Mierlo

Noordwijk


>