Rouwbegeleiding

Rouw en verlies heeft een grote impact in een organisatie. Verliezen doen zich voor in alle levensfasen en kunnen rouw tot gevolg hebben. Rouw is geen ziekte, het is een gezonde reactie op verandering. Door preventief in te spelen op rouw en verlies in de breedste zin van het woord, kan verzuim aanzienlijk worden gereduceerd of zelfs voorkomen.

Rouw begeleiding

Rouw doet zich niet alleen voor bij het verlies van een dierbare, maar wordt ook ervaren bij andere ingrijpende veranderingen in het leven; zoals financiƫle problemen, het ervaren van levend verlies, scheiding, gezondheidsverlies of een reorganisatie. Verlies en rouwbegeleiding kan ingezet worden als iemand vastloopt in zichzelf.

Verlies hoort bij het leven, het kan van het ene op het andere moment je leven ingrijpend veranderen. Verlies verwerken en aanvaarden kost tijd en heeft aandacht nodig.


Na verlies komt een periode van rouw. Iedereen rouwt op een eigen manier en iedereen ervaart die rouw op een eigen manier. Gevoelens accepteren van verdriet en eenzaamheid, maar ook woede of agressie . Men neemt afscheid van het leven zoals het was en waar men aan gehecht was.

Rouw is de achterkant van liefde. Een rouwproces hoort bij een ingrijpend verlies. Rouw is heel persoonlijk en voor iedereen anders.


Verlies en rouw vragen tijd en aandacht. Wanneer iemand vastloopt in het rouwproces of het te zwaar vindt om het alleen te doen, kan professionele ondersteuning en begeleiding wenselijk zijn. De begeleiding is gericht op het samen op onderzoek uit gaan   hoe iemand in en na het rouwproces een nieuwe balans en invulling kan geven aan het leven. Men leert beter om te gaan met het verlies.
Rouwbegeleiding

01.

Start met intake en adviesgesprek

02.

Luisterend oor, veel ruimte voor delen

03.

Inzicht geven in hoe een rouw proces werkt; emoties zijn nieuw

04.

Diverse handvatten en tips over rituelen en helpende methoden voor verwerking

05.

Deskundig en liefdevol

Rouw begeleiding biedt ondersteuning in een hele moeilijke periode

Kathelijne van Mierlo

regio:   Leiden en Amsterdam

Kathelijne van Mierlo

Coach Rouw

Noordwijk aan zee

Neem hier contact op met Kathelijne

voornaam*
achternaam*
Email*
0 of 350
>