Osteopaat
Osteopaten bekijken het lichaam als een geheel, waarbij spieren, gewrichten, zenuwstelsel, bloedvaten, organen en bindweefsel met elkaar verbonden zijn. Deze holistische benadering van osteopathie behandelt klachten vanuit diverse perspectieven
Osteopathie
Leven is bewegen, we lopen, zitten en bewegen de gehele dag. Sporten is bewust flink bewegen, maar ook ademhaling of je bloedsomloop is beweging. Om dit alles zo prettig en soepel mogelijk te kunnen doen, wil je niet geremd worden door fysieke klachten.
Osteopathie’ komt van osteon (weefsel) en ‘pathos’ (voelen). De osteopaat kijkt naar de beweeglijkheid en onderlinge samenhang van alle weefsels van het lichaam en werkt met de handen. Niet alleen de klacht maar jij als geheel staat centraal!
Gezondheid is beweging. Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten. De klachten en de plek waar de osteopaat behandelt zitten niet per se op dezelfde plek, in je lichaam staat immers alles met elkaar in verbinding.
Een osteopaat neemt de tijd om goed naar je te luisteren en om je lichaam te onderzoeken.
Daarnaast leert een osteopaat je veel over de achtergronden van je klacht en wat je zelf kunt doen aan deze klacht om je gezondheid te verbeteren. De osteopaat werkt samen met andere disciplines.
Een behandeling bij de osteopaat leidt tot een complete, grondige behandeling in plaats van symptoombestrijding. De osteopaat levert behandeling op maat: geen mens is hetzelfde, geen klacht is hetzelfde en de oplossing is daarom ook nooit voor iedereen gelijk.
Daarnaast leert een osteopaat je veel over de achtergronden van je klacht en wat je zelf kunt doen om je gezondheid te verbeteren.
De eerste afspraak: De klachten worden besproken en er vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Er wordt duidelijk verteld wat er behandeld gaat worden -en waarom- en na hoeveel afspraken er resultaat verwacht mag worden. Vervolgens gaan de behandelingen starten.
Afspraken vinden om de 2 tot 5 weken plaats, zodat het lichaam de tijd heeft om te reageren en te herstellen. Patiënten geven aan gemiddeld na 3 tot 4 behandelingen resultaat te merken. Zowel een eerste afspraak als vervolgconsulten duren 45 minuten.
De ziektekostenverzekeraar vergoedt osteopathie gedeeltelijk vanuit het aanvullende pakket. Het aantal behandelingen dat nodig is, is over het algemeen laag.
De meest voorkomende klachten die behandeld worden zijn:
01.
Alle rugklachten
02.
Nekklachten ( ook whiplash)
03.
Buikklachten
04.
Zwangerschapsklachten
05.
Hoofdpijn en migraine
06.
Schouderklachten
Bewegen is leven!
Debby Oude veldhuis
regio: Leiden& Amsterdam
Osteopaat
Nieuw-Vennep