Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie is een natuurlijke geneeswijze waarin reguliere medische basis kennis op effectieve wijze wordt geïntegreerd met kennis uit aanvullende geneeswijzen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en behandeling.

Orthomoleculaire therapie:

Orthomoleculaire therapie volgens de klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI ) onderzoekt de wisselwerking in de mens tussen:

  • de psyche (stress);
  • het zenuwstelsel (neuro-systeem);
  • het hormoonlstelsel (endocrien-systeem);
  • het afweersysteem (immuun-systeem);
  • de invloed van de omgeving.

Een Mesoloog of Orthomoleculair therapeut kijkt vanuit een kPNI blik naar de mens als geheel. Bij verstoring in de wisselwerking kunnen klachten ontstaan. Onderdeel van deze wisselwerking is de omgeving, de medemens, het milieu, het klimaat, onze voeding en andere leefstijlfactoren. De kPNI is volledig onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek en kijkt op een andere manier naar de mogelijke behandelingen.


Voeding neemt een centrale plaats in omdat het stoffen aanlevert welke alle biochemische processen beïnvloed en ook bewegen heeft grote invloed op het lichaam. De meeste fysiologische processen worden direct beïnvloed door bepaalde vormen van bewegen.


De therapie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam. Door het combineren van, soms al honderden jaren bestaande, alternatieve geneeswijzen wordt de balans in het lichaam teruggebracht.


Wanneer kun je deze therapie inzetten?

01.

Spijsverteringsstoornissen

02.

Luchtwegaandoeningen

03.

Gewrichtsklachten

04.

Huidproblemen

05.

Allergieën

06.

En nog veel meer!

Heb je ergens fysiek last van?

Twijfel niet en neem contact op met een van onze specialisten!

Carola Engberts

regio:   Leiden en Amsterdam

Carola Engberts

Mesoloog/KPNI therapeut, Voorschoten

Neem contact op met ons

Voornaam*
Ahcternaam*
Email*
0 of 350
>