Hypnotherapie

Hypnotherapie is als therapievorm volledig gebaseerd op neurologische kennis. Het richt zich op het onderbewuste gedeelte van het menselijk brein.


 Via hypnose kan een hypnotherapeut in het onderbewustzijn samen met de cliënt lichamelijke en geestelijke verbeteringen bewerkstelligen, waardoor een bepaalde klacht – vaak veroorzaakt door een verdrongen trauma en / of emotie – vermindert of zelfs verdwijnt.

Hypnotherapie

Hypnotherapie verandert het onderbewustzijn. Er worden verschillende methoden ingezet om het onderbewuste positief te beïnvloeden, met als doel dat je een leven leidt zonder de klacht.


Het onderbewustzijn is onder meer een verzameling van emoties en overtuigingen die je gedurende je leven hebt opgeslagen. Het is een soort automatische piloot waar jij zelf geen invloed op hebt, maar dat wel 90% van je handelingen bepaalt.

Vooral de kindertijd van 0 tot 4 jaar speelt hierbij een belangrijke rol. Bepaalde gebeurtenissen uit deze periode zijn grotendeels in het onderbewustzijn opgeslagen en verdrongen. Ze worden vergeten, blijven weggestopt en zijn niet meer door het bewustzijn op te roepen.

Wanneer je als kind bijvoorbeeld nooit aandacht kreeg, kan dit resulteren in een levenslange overtuiging van ‘niet goed genoeg’ zijn. En doordat je jezelf – onbewust – nooit goed genoeg voelt, blijf je hangen in een vicieuze cirkel van minderwaardigheid. Zelfs als je nu 50 bent.


Een hypnotherapeut is gespecialiseerd in de methodiek omtrent het onderbewustzijn.


Via hypnose werk je aan de negatieve saboterende emoties en overtuigingen, zodat deze omgezet worden naar positieve emoties en overtuigingen. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat jij beter in je vel zit.

Hoe snel dit gaat en hoeveel sessies daarbij nodig zijn is sterk afhankelijk van de persoon. Waar de één vrij snel het licht ziet, heeft de ander meer emotionele bagage dat aangepakt dient te worden.

Met welke klachten kun je naar een hypnotherapeut? 

01.

Angsten

02.

Overgewicht

03.

Verslavingen 

04.

Burnout

05.

Chronische pijn 

06.

En nog veel meer!

Wat gebeurt er tijdens een hypnose sessie?

Van te voren willen we graag benadrukken dat iedere hypnose-praktijk anders is en een eigen werkwijze hanteert. De volgende informatie is gebaseerd op hypnotherapie sessies bij Hypnotherapie Heemskerk.

  • Elk hypnose-traject begint met een intakegesprek met aansluitend de eerste kennismaking met hypnose. Tijdens deze sessie vul je een vragenlijst in en ga je in gesprek met de hypnotherapeut. Via de antwoorden op de vragenlijst heeft de therapeut een beter beeld van de oorzaak van jouw klacht. Samen bepalen jullie een doelstelling voor de behandeling(en) en maken jullie een plan van aanpak. Daarna maak je via een lichte trance kennis met hypnose.
  • Tijdens de volgende sessies wordt je in een diepe staat van ontspanning gebracht. Je gaat liggen in een comfortabele stoel en sluit je ogen. De hypnotherapeut brengt je langzaam in een zeer diepe staat van ontspanning. Deze is nodig om nieuwe suggesties in je onderbewustzijn te plaatsen. Dit gaat via een zachte en rustige stem, zonder aanrakingen.
  • Eenmaal in hypnose gaan we opzoek naar de oorzaak van jouw klacht. Dit kan bijvoorbeeld iets zijn waar je je niet bewust van bent. Of iets dat je lang geleden hebt weggestopt. Door ‘in gesprek’ te gaan met je onderbewustzijn ontdekken we uiteindelijk de oorzaak. Vervolgens gaan we de klacht samen met het onderbewustzijn oplossen zodat deze afneemt en/of verdwijnt. Daarbij is het mogelijk om nieuwe suggesties te plaatsen in het onderbewustzijn. Je hebt gedurende de sessie volledige controle over je eigen lichaam

Hypno-therapie Heemskerk

regio:   Leiden Amsterdam 

Hypnotherapie Heemskerk

Neem hier contact op

Voornaam*
achternaam*
Email*
0 of 350
>