december 15

Doelen stellen

0  comments

Doelen zorgen voor richting, geluk en succes in je leven

Doelen geven richting aan je leven en ze zorgen voor focus. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je altijd iets te doen hebt en iets hebt om naar uit te kijken of naar toe te werken. Het is belangrijk om doelen te hebben die bij jouw interesses, motivatie, talenten en idealen passen en die dus je behoeftes vervullen. Door bewust doelen te stellen geef je richting aan jouw leven en motiveer je jezelf om iets te bereiken, het geeft ‘doel’ aan je leven. Uit onderzoek blijkt (P. van Hees, de Cambridge happiness-profiler 2020) dat doelen stellen cruciaal is voor een gelukkig leven. Begin januari staten we allemaal weer met nieuwe doelen, waar willen we ons op richten. Dit doen we met een reden. Doelen geven ons richting en hiermee kunnen we resultaten behalen.

 

Wie wil jij zijn en wat wil je creëren?

Het geeft focus als je je afvraagt wie jij wilt zijn in dit leven en welke bestemming je hebt voor jezelf. Het gaat er om wat je wilt bereiken maar vooral ook wie je wilt zijn in het leven, in elke rol die je hebt. Wil je een betrokken persoon zijn, dan moet je ook het gedrag dat hierbij hoort inzetten en daarop evalueren met jezelf. Wil je open zijn, liefdevol, eerlijk, gedisciplineerd… zeg het maar. Wil je dit resultaat behalen dan zal je ook de acties hiervoor in moeten gaan zetten en zo je brein trainen dat dit de afspraak is waar jij je aan wilt houden. Gecommitteerd zijn is één van de belangrijkste voorwaarden voor succes!

Schrijf even op voor jezelf:
1- Wat is je doel als het gaat om jouw gezondheid?
2- Welke investering wil jij doen om goed voor je lichaam en mind te zorgen?

 

Helder hebben wat je nodig hebt om een doel te behalen

Doelen bedenken vinden we veelal niet zo moeilijk, maar ze behalen en volhouden is een ander verhaal. Wat hierbij een belangrijke eerste stap is, is dat je jezelf afvraagt welke prijs jij wilt betalen voor dit doel. Welke investering is nodig om het doel te behalen? Wat vraagt dat dan van jou? Door hier echt bij stil te staan vergroot je de kans op het daadwerkelijk behalen van je doel en stel je jezelf niet (weer) teleur.

 

Blog van Vera


Tags

Mentale veerkracht


You may also like

Energie tip

Energie tip
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>